söndag 7 juni 2009

Senaste.

Jag gör så mycket nuförtiden att min blogg inte hinner med. Ni förstår säkert.

Jag har ju varit en andra sväng till Göteborg. Jag fick min resa betald av Petter, eftersom jag hjälpte honom att flytta massa grejer via tåg.
Vistelsen där var skön. Jag har ju tänkt blogga om förra helgen vi var där också men jag får aldrig mina bilder mailade till mig. Klas (min fasters kille) - om du mot förmodan läser min blogg: maila över bilderna!
I dag har vi hursomhelst haft auktion här hemma. Auktion för tjejer.
Det vill säga: decibel 200.
Mirja skrek ut alla de rätta säljfraserna. Hon spände blicken i kunderna och envisades att varenda klädesplagg hon sålde var exakt rätt för i sommar.
Hon visade missnöje mot de snåla kunderna och fick således en förmögenhet.

Två hattar har jag också skaffat. En stråhatt, ungefär som stråhatten i hattinlägget, och en gubbhatt. Gubbhatten fick jag gratis av Petter.
Det var tydligen hans morfar eller farfar som har burit den.
Det är ju mycket coolare än att köpa en ny gubbhatt. Plus att den bars på 50/60-talet, och att den bars i Gällivare. En socialistisk gruvkänsla vilar över den.
Jag vill kavla upp armarna, förespråka metallfacket och läsa Marx när jag bär den.
Jag vill röka pipa (jag har en pipjävel) och blicka ut mot gården i hopp om att få se en älg när jag bär den.
Jag vill tro att TV:n är en fluga när jag bär den.
Jag vill skjuta salt ur en hagelbössa på de pallande snorungarna när jag bär den.

I morgon ska jag gå till frisör och klippa mig. Har inte varit hos frisör sen jag var 10 år. Mirja har påpekat behovet för mig att gå till frisör enda sedan vi träffades. I och med min ständiga envishet med att inte gå dit har hon nu köpt ett presentkort till mig hos en frisör. Förstår ni hur gärna hon vill se mig med en "riktig frisyr"?

Ska jag ta före- och efterbilder, månne?

Skall även ha möte med studiotekniker Rikard inför hela den här grejen jag ska vara konferenciär och spela på. Spännande.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Självklrt Alex ska du ta en FÖRE och en ERFTER bild till din bloggg. Har man inte varit hos en auktoriserad frisör på så länge så är det väl det minsta man kan begära som åskådare till ditt fantastiska yttre.
Love You Man.
/ Y

katt1 sa...

konferenciär alltså. herregud.

är festen på ett slags jökel lr? en glaciär?

Alexander Qvarfordt sa...

Nej.